Het maken van wijnen met een ziel kan men alleen bereiken om je aan de voorwaarden van de natuur te houden (Philip Zull)

Weingut Zull een zaak van de familie. Maakt niet uit waar je ook kijkt men ziet overal schilderachtige wijnbergen die kilometers ver, elkaar verbinden. Zo ziet de omgeving van Weingut Zull eruit. Kortbij de Tsjechische grens, in het Schrattental (kleinste wijnstad van Oostenrijk), ligt 17 ha wijngoed van de familie Zull. Het is niet erg groot maar ze brengen fantastische wijnen voort.
Alles ademt de familiale sfeer en familiegevoel. In het begin van de jaren tachtig toen Werner Zull aan zijn studie wou beginnen, verongelukte zijn broer. In deze moeilijke tijd hadden ze veel steun aan elkaar en verruilde Werner uiteindelijk zijn studie voor het werken in de wijnbergen.

Sinds die tijd wordt er met hart en ziel wijn gemaakt. Ondertussen is Weingut Zull allang bekend en wordt geroemd om zijn wijnen.
Het gebied ligt in een microklimaat: hitte en zon zorgen voor optimale rijping van de druiven en het nabijgelegen Mannhartgebergte zorgt ervoor dat koude winden de druivenstokken niet kunnen schaden. De diepgewortelde druivenstokken halen al het goede wat de bodem hem te bieden heeft.

zull

Ook wat vinificatie betreft heeft Zull een eigen visie. In plaats van overdreven gedoe en inzet van hoge technologieën vertrouwt men nog op het ‘Fingerspitzengefühl”, geduld, moed en uithoudingsvermogen.
Zoon Phillip zet het werk van vader Werner voort met evenveel passie en liefde. Men wil karaktervolle wijnen maken met een goed bewaarpotentieel. Zelfs Phillip’s 78 jarige grootmoeder helpt nog mee. Zo wordt de traditie van het wijnmaken van generatie op generatie doorgegeven. De wijnbouw wordt verder wel langzaam gemoderniseerd maar wel overwogen en met volle overtuiging.

Phillip is er van overtuigd dat als je de moeite neemt de wijngaard en druiven zorgvuldig te observeren en je inziet wat ze nodig hebben dan zal de wijngaard je goed belonen.
Phillip Zull werd in 2008 bekroond tot Winzer des Jahres, een bevestiging dat hij op de goede weg zit!

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0