Al zeven generaties lang bedrijft de familie Stadlmann de wijnbouw in de Thermenregion, ten zuiden van Wenen. De druivenstokken worden voornamelijk aangeplant op de hellingen van de Anninger. De druiven krijgen zo optimaal zon en kunnen mooi rijpen. De wijnbouw rondom Traisenkirchen worden al meer dan 200 jaar gecultiveerd door wijnboeren die behoedzaam, met veel gevoel en ambitie de druivenstokken verzorgen. Ook hier speelt het bijzondere terroir een rol in de regio dat kan men zien aan de soorten druiven die hier verbouwd worden.

Jarenlange traditie is de basis voor het gebruik van moderne arbeid en is van onschatbare waarde (Johann Stadlmann)

Het wijngoed Stadlmann heeft ongeveer 20 ha aan wijngaarden, gelegen op de beste hellingen en verbouwd onder biologische richtlijnen. Het grote aantal zonne-uren en de steeds koelende luchtbewegingen, samen met de kalkrijke hellingen van de Anninger zorgen dat hier de inheemse soorten Zierfandler en Rogipfler goed gedijen.

Stadlmann

De wijnbouw is het mooie resultaat van landbouw, handwerk en kunst(Johann Stadlmann)

De wijngaarden van het wijngoed bestaan grotendeels uit oude druivenstokken en worden door Stadlmann’s strenge principe van hoeveelheidbeperking verbouwd. Qua hoeveelheid (aantal liter) leveren de druivenstokken weliswaar minder, maar wel hogere een hogere kwaliteit. Alle voedingsstoffen en zon gaan immers naar de overgebleven druiventrossen.
De vinificatie wordt op de druiven afgestemd op het karakteristieke terroir waarop ze gedijen.
De factor tijd en het langzaam laten rijpen in een groot houtvat zijn voor Stadlmann ook nu nog het belangrijkste recept voor de buitengewone veelzijdige karaktervolle wijnen.
Wijnen uit de bekende wijngaarden Mandel-Höh, Tagelsteiner of Höfen worden regelmatig met grote internationale prijzen eervol geroemd.

Referentie:
– Robert Parker: the best producer in the region “must be experienced”
– Weinwisser: Stadlmann Weine sind Österreichisches Kulturgut
– Food & Wine: The new sommelier darling. Top producer!

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0