Het wijngoed ligt in het karakteristieke landschap van de gemeente Großriedental, ze zeggen één van de mooiste dorpjes, in het nog jonge wijnbouwgebied Wagram.
De wijnbouw van de familie werd al in 1772 in een oorkonde vermeld en is een echt familiebedrijf. Het bedrijf wordt door Karl en Helga Schuster geleid en ondersteund door zoon Thomas.
Karl Schuster is een van de pioniers en een van de oprichters van de vereniging voor natuurlijke wijnbouw in Oostenrijk. Dit betekent milieubewust natuurgetrouw wijn maken, zo biologisch mogelijk. De natuurverbondenheid wordt gesymboliseerd door het lieveheersbeestje dat op het etiket vermeldt staat met een diep respect voor flora en fauna.
De familie bezit 8 ha aan wijngaarden met de ligging: Altweingarten, Diebstein, Goldberg en Eisenhut, met elk zijn eigen druivensoorten. Ongeveer 65 % zijn de witte wijnsoorten zoals Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Tevens maken ze Sekt en brandewijnen.

Heel bijzonder is de witte wijn van de autochtone soortenrariteit Roter Veltliner, die de grote prijs Salon Österreich Sieger kreeg en in 2013 werd de familie Schuster landskampioen met de Riesling Diebstein. Dit bewijst toch maar dat Karl fantastische wijnen produceert.
De laatste jaren hebben ze flink verbouwd. Er kwam een nieuwe productiekelder en een Schaukellerei, waar men op afstand, kan toekijken hoe de wijnen geproduceerd worden. Tevens is er een modern proeflokaal gerealiseerd, natuurlijk allemaal op ecologische basis.

schuster

Lust auf Löss zo luidt het motto van familie Schuster.
De lössbodems in deze streek kunnen een hoogte van wel 20 meter bereiken. Deze is ontstaan in de laatste ijstijd, voor 100.000 tot 10.000 jaar geleden. Er bestond in die tijd een oermeer, leem en lössafzettingen stapelden zich op aan de randen van het meer. Het bewijs hiervoor is de aanwezigheid van mossel- en kalkfossielen van schelpdieren in het leem.
Een lössbodem neemt water op en houdt het vast, in droge tijden geeft hij de druivenstokken evengoed de benodigde grondstoffen en mineralen. Dit geeft de wijn een bepaald karakter.
Tevens worden de druiven alleen handmatig geplukt. Men kan zo ook een goede selectie van de druiven toepassen.
De wijnen zijn redelijk expressief, hebben karakter, zijn zeer fruitig én met liefde voor de natuur gemaakt.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0