Sinds 1870 verbouwen de Schneebergers in Süd-Steiermark druiven, nu al 5 generaties lang.
Doorslaggevend voor het succes van dit bedrijf blijft echter de samenwerking tussen alle familieleden.
Het bedrijf wordt geleid door Johann en Heide Schneeberger, dochter Margret bekommert zich om de geweldige Buschenschank, dochter Marina zit op kantoor, zoon Johann houdt zich bezig met het wijnmaken en de wijngaarden en schoonzoon Walter is verantwoordelijk voor de verkoop. Zelfs de kleinkinderen Sarina en Roman werken mee. Elke persoon heeft zo zijn vaste plaats in het geheel.
Als je de familie bij hun dagelijkse werk observeert, zie je hoe ze de activiteiten op elkaar afstemmen. Je herkent dan gelijk het perfecte teamwork, professioneel maar tegelijkertijd familiair. Dit is ook noodzakelijk omdat hun bedrijf in de laatste jaren enorm is toegenomen tot ongeveer 50 ha. Daarmee is Weingut Schneeberger voor ons ook de grootste onder de kleintjes.
De familie levert een belangrijke bijdrage aan innovatieve ontwikkelingen in de wijnbouw, ze investeren veel kapitaal en zijn in het bezit van de laatste technologieën, maar de liefde voor het vak is het belangrijkste. Tevens zijn ze zich ervan bewust dat ze leven in een prachtig wijnbouwgebied dat door het specifieke terroir kenmerkende wijnen kan leveren.

Schneeberger

Vermeldenswaardig is dat de Sauvignon Blanc en de Muskateller Kittenberg een van de hoogstgewaardeerde droge witte wijnen zijn van Oostenrijk. Dit komt voornamelijk doordat de druivenstokken zich bijzonder goed voelen op de minerale, mosselkalkrijke, leisteenbodem. Een van de beste liggingen zijn Kittenberg en Flamberg, die ook de meest hoogstaande wijnen voortbrengt.
De herkomst van en iedere druivensoort moet duidelijk herkenbaar zijn pas dan zijn Johann, zijn zoon Hansi Schneeberger und Kellermeister Othmar Hergg tevreden.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0