Op de zuidelijke hellingen gelegen in het schilderachtige landschap van de Süd-Steiermark ligt Weingut Peiserhof. Sinds 1700, al vier generaties lang familiebezit. Ze leven en verzorgen de grond en druivenstokken in overeenstemming met de natuur. Dit zien ze als een voorrecht maar ook als verplichting tegelijk.
Buiten het wijngoed, hebben ze ook gastenverblijven, vakantiewoningen en daarnaast een klein veeteeltbedrijf, waar ze koeien en varkens houden.

Sepp Strohmeier gebruikt merendeel schimmelresistente soorten die weinig tot geen plantenbescherming nodig hebben. Deze soorten zijn zeer complex ontstaan en het gevolg van tientallen jaren ontwikkelen. Het zijn zuivere soorten en behoren daardoor tot de edele druivensoorten. Ze zijn officieel onderzocht en de goede wijnkwaliteit wordt bevestigd volgens het EU-recht.
Geen gebruik van pesticiden maar respect voor de natuur, zo streeft men naar kwaliteit.
Natuurlijk is dit niet voldoende om goede wijn te maken. De zuidwestelijke ligging van de wijngaarden zorgt ervoor dat de druiven volop rijpen in de zon, daarbij opgeteld de invloed van het mediterrane klimaat, een warme oergesteente bodem én de nachtelijke afkoeling. Alles wordt met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd.
Ook voor hen is het vanzelfsprekend te werken in een goede omgeving, steriel, technisch perfect en controleerbaar.
Südsteiermark: Schilcherland.
Deze specialiteit willen we u niet onthouden. De blauer Wildbacher druif is verantwoordelijk voor deze wijn en is in verschillende varianten te krijgen. De Schilcher is de rosé ervan, staat bekend om zijn sappigheid, hoge zuren en fijne aroma’s van frambozen, zwarte bessen en bloedsinaasappel. Qua smaak is het wel even wennen. Ook wordt er rosé Sekt van gemaakt, een witte wijn met de naam: Blauer Wildbacher, gleichgepreßt en natuurlijk de rode variant Blauer Wildbacher.
Nergens anders ter wereld wordt deze druivensoort verbouwd dus we zijn erg verheugd dat we deze wijnen van dit wijnhuis in ons assortiment hebben.

Wijn moet je tot op je huid beleven (Sepp Strohmeier)

Peiserhof
Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0