Kwaliteit zonder compromis
In het Weinviertel, direct aan de grens met Tsjechië en ongeveer een uurtje rijden van Wenen, ligt Jetzelsdorf ook wel ‘Rotweininsel’ genoemd.
Sinds 1721 bestaat het wijngoed en is al 3 generaties lang familiebezit. In 1972 heeft Norbert Bauer het bedrijf van zijn ouders overgenomen en heeft nu een aanplant van ongeveer 58 ha. Zijn vader Karl, heeft hem traditie en diep respect voor de natuur bijgebracht.
Nu al werkt de oudste (tiener)zoon van tijd tot tijd mee in het bedrijf en drukt mede zijn stempel op de unieke wijnen die het familiebedrijf generatielang verder ontwikkeld heeft.

Druiven afkomstig van unieke wijngaarden, traditioneel ambachtelijke handarbeid en liefde en oog voor elk detail gecombineerd met moderne techniek, doen wijnen ontstaan van een buitengewoon uitzonderlijk assortiment. De wijngaarden zijn ecologisch in evenwicht.
De ligging van de wijngaarden, terroir, ouderdom druivenstokken en hoeveelheidbeperking spelen hierbij ook een rol en zijn bijna kenmerkend voor zijn wijnen.

NorbertBauer

De rode druiven groeien op de hellingen van de Schatzberg (zand en löss) en de wijngaard Bergsatz (leem en löss). De witte wijnen prefereren een uitgesproken terroir bestaande uit klei, leem, mergel kiezel en oergesteente. Ze groeien in de wijngaarden Haidberg, Diermannsee/Kellerberg en Parapluiberg.
Voor de ontwikkeling en optimale rijping van zijn wijnen, slaat Norbert Bauer zijn wijnen op in uitgestrekte zandkelders. Hij vertrouwt op de factor tijd en is zeer terughoudend om in te grijpen tijdens de vinificatie (het wijnmaken).
De witte- en rode wijnen blijven in de staaltank, wat ze dus bijzonder fruitig maakt. Krachtige rode wijnen gaan op grote houten vaten en de allerbeste rode wijnen rijpen op barrique.
Het assortiment rode wijnen van Norbert Bauer heeft daarom de kenmerken van krachtige tannines, complexiteit en een lang bewaar potentieel.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0