Het wijngoed kan terugkijken op een lange traditie, gezien de oude gewelfde kelder die eind 1800 werd uitgegraven en steeds werd uitgebreid met de grootte van een wijnvat. Het pershuis werd gebouwd in 1918 en werd na de oorlog weer gerenoveerd, er werden toen gelijk buizen gelegd zodat onafhankelijk van het weer de verwerking van druiven kon plaatsvinden.
Er werd kleinschalig wijn gemaakt in die tijd.

Tevens was het lange tijd een veeteeltbedrijf met koeien, varkens en kippen. Door de komst van mond- en klauwzeer werden ze min of meer gedwongen hiermee te stoppen. De veestallen werden naderhand ook verbouwd om in dienst te staan voor vinificatie en opslag.
In het midden van de zestiger jaren werd het wijnmaken steeds belangrijker en werden de rest van de kelders gerenoveerd. Betonnen vergistingstanken voor rode wijn werden gebouwd wat zelfs nu nog een grote betekenis heeft bij de vinificatie.

Martin Netzl staat nu aan het hoofd van de derde generatie van het zelfstandige familiebedrijf samen met zijn vrouw Sandra. Om in Göttlesbrunn een wijnboer te zijn betekent dat je om moet kunnen gaan met het bewerken van een heel bijzondere bodem. In de 11 ha die hij bezit worden verschillende druivensoorten verbouwd met het oog naar de natuur.
Het grote doel van Martin is om karaktervolle wijnen te produceren die uitdrukking geven aan het terroir. De wijnen symboliseren de gebieds- en bodemomstandigheden. In het Carnuntum is alles aanwezig om dit mogelijk te maken. Stenige leem- en löss bodems afgewisseld met grindhoudend zand. Het gebied ligt ten oosten van Wenen tot aan de Slowaakse grens en profiteert van de Pannonische warmte en de Neusiedlersee. Door de aanwezigheid van de Karpaten, Alpen en Leithaberg geeft dit een unieke situatie met altijd een briesje waardoor de druiven gezond kunnen blijven en langzaam kunnen rijpen.
Het terroir brengt hij ook tot uiting door zijn wijnen te vernoemen naar de namen van de wijngaarden in het plaatselijke dialect, bijvoorbeeld oida Schwoaza…..

fotonetz
Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0