Midden in het Naturpark Südsteirisches Weinland, aan de zuidzijde van Kitzeck im Sausal ligt het Weingut Lorenz van de Familie Pronegg. Al meer dan 500 jaar wordt hier wijnbouw bedreven. De wijngaarden liggen er op de steilste hellingen en zijn omgeven door een prachtige natuur.

De wijnen van Weingut Lorenz worden op een klassieke manier gemaakt. Dit betekent vooral fris, fruitige wijnen met uitgebalanceerde zuren. In de onlangs gerenoveerde kelder, rijpen de wijnen zowel RVS-tanks en in eiken houten vaten.
De basis voor hun succes is gelegen in de combinatie gewasbescherming, wijnstokveredeling, consequente snoeiwerkzaamheden en volumebeperking. Ook speelt de Sausaler oergesteente bodem een rol bij de smaak van de wijnen, het brengt heerlijke Sauvignon Blanc en Riesling voort.
Het is een klein, gastvrij familiebedrijf en naast het wijnmaken zijn ze ook nog in het bezit van een Buschenschank en pension.
De moeder (Gerti) bekommert zich om haar gasten in de Buschenschank en maakt heerlijke marmelades en Kletzenbrot of werkt in haar prachtige bloementuin. Vader Hansi, werkt mee daar waar nodig is in de wijngaarden en landerijen of hij houdt zich bezig met het Schnaps maken.

Zoon Michael is nu verantwoordelijk voor de vinificatie maar ook voor de verkoop en marketing. Het wijnmaken, het is hem met de paplepel ingegoten. De wijnen van zijn hand zijn erg karaktervol je proeft als het ware, zijn passie! Zijn echtgenote Michaela helpt mee bij de administratie en staat hem terzijde bij het rondleiden en de proeverijen.

Zowel nationaal als internationaal behaalde prijzen bevestigen het doel van Michael Pronegg: internationale erkenning.

Lorenz
Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0