Wijnbouw uit passie, kwaliteit door overtuiging, de woorden van Bruno Landauer.
Op een oppervlakte van 25 ha maakt de familie Landauer een kleine, maar fijne hoeveelheid witte, rode en (edel)zoete wijnen. Samen met vrouw Martha en zoon Stefan produceren ze ongeveer 100.000 flessen vooral fruitbetoonde wijnen voor particulieren, vakhandel en restaurants.
Alles is nog handenarbeid en gebeurt op een traditionele manier.
Het barokke woonhuis (1650) en kelders van Landauer bevindt zich midden in het dorpje Rust aan de westzijde van de Neusiedlersee. Dit dorpje is tevens bekend om zijn ooievaars en de Ruster Ausbruch, een edelzoete wijn, die uniek is in zijn soort.

Al vanaf 1650 worden hier de kennis en ervaringen van wijnmaken aan elkaar doorgegeven. Het familiewapen uit het jaar 1728 staat zelfs vandaag nog op het etiket van de wijnflessen.
Onze grootste schat zijn onze wijngaarden, zegt Bruno Landauer en lacht zelf hartelijk om zijn woorden.oor niets!

landauer

De wijnen worden gemaakt zoals de natuur ze voortbrengt, zonder bemesting en gebruik van pesticiden maar laten nuttige insecten het werk doen. Men neemt het milieu in acht en ze beperken de opbrengst door vroegtijdig het aantal druiventrossen te verminderen. De hoeveelheid wijn is niet van belang maar de kwaliteit.
De druiven hebben een lange groeiperiode van april tot eind november en worden volledig rijp. Tijdens de handmatige oogst worden ze gecontroleerd en geselecteerd alvorens ze gekneusd worden. Ook grijpt Bruno Landauer minimaal in tijdens het proces van vergisting. Hij laat de natuur zijn gang gaan en de tijd wordt eerder verlengd om zoveel mogelijk extract uit de druiven te verkrijgen.
De witte wijnen worden koel vergist in RVS om hun fruitigheid en frisheid te waarborgen, daarna blijven de gistcellen nog even aanwezig om alle aromastoffen te verkrijgen voordat de wijn gebotteld wordt.
De rode wijnen worden minimaal 12 maanden bewaard op groot houtvat of barrique, afhankelijk van de keuze van Bruno. Het bottelen gebeurd ook in eigen bedrijf zodat hij de kwaliteit kan volgen tot aan het einde van het proces.

Bij onze laatste ontmoeting in augustus 2014, vertelde Bruno trots dat hij de lucht in ging. Verwonderlijk keken we op, niet wetende wat hij bedoelde, maar zijn wijnen worden nu geschonken in de Business Class van Lufthansa…..niet voor niets!

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0