In Neckenmarkt, herkenbaar aan de markante heuvels, verbouwt de Familie Hundsdorfer op 15 ha druivenstokken voor voornamelijk rode wijn.
Hun uitgangspunt om goede wijnen te produceren is de liefde voor de natuur optimale verzorging van de druiven(stokken).

Het wijngoed zelf werd in het 2001 geadopteerd en gemoderniseerd met een nieuw pershuis, een nieuwe opslagruime en kelder. Een ideale plaats om steriel en netjes de druiven te kunnen verwerken.
Het gezin Hundsdorfer werkt in alle geledingen mee. Vader Anton werkt in de wijngaarden, is verantwoordelijk voor de vinificatie en kelderwerkzaamheden. Hij beschouwt de wijn als een soort levend wezen, dat je moet observeren en ook goed en liefdevol moet behandelen. Hij gaat zeer zorgvuldig met de druiven en de wijnen om, zijn devies: kwaliteit ontstaat in de wijngaard, in de kelder wordt het verfijnd en vervolmaakt.

Hundsdorfer

Zijn vrouw Elisabeth, Südsteierische van geboorte, Ing. landbouwkunde en huishouding, geeft nog 20 uur les aan de Academie en helpt mee in het kantoor en overal waar hulp nodig is. Tevens is ze regelmatig in de Buschenschank van het wijngoed te vinden. In de avonduren leert ze door middel van seminars en cursussen alles over het moderne wijnmaken, wat natuurlijk in dit bedrijf van pas komt. Leuk weetje: voordat ze Anton leerde kennen dacht ze dat er alleen rode – en witte wijnen bestonden.
Haar devies: als men zich voor iets interesseert dan kun je alles leren en alles bereiken

Zoon Anton (1987) bezocht de hogere school voor Wein- und Obstbau in Klosterneuburg. Hij haalde zijn bachelor in de Techniek, oenologie en wijnbouw om vervolgens naar Zuid-Afrika te vertrekken (Huize Constantia) om daar te werken en ervaring op te doen. Nu is hij een erg waardevolle kracht in het bedrijf.

Als laatste, zoon Lukas (1990). Hij deed de wijnbouwschool in Eisenstadt en was medeoprichter van de vinotheek van de school. Met veel vreugde en energie werkt hij mee in het bedrijf. Hij is een natuurtalent wat betreft proeven en in de winter van 2013 is hij afgestudeerd als Kellermeister.

Op twee manieren maakt de familie de wijnen of op de traditionele manier of klassiek uitgebouwd op grote eikenhouten vaten en tanks of in kleine eiken houten vaatjes (barrique), elke soort afzonderlijk naar jaargang en duur van de rijping. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat ze uitzonderlijk mooie rode wijnen maken.
Hun hoofdzaak maar ook hun oogappel is het verbouwen van de Blaufränkische druif vanwege het klimaat en de bodemomstandigheden (leem, grind en löss) omdat deze druif hier de optimale rijpheid kan krijgen. Niet voor niets zijn de wijnen van Weingut Hundsdorfer zo succesvol. Om te beginnen landskampioen 2002, 2009 en 2011. Diverse Salonprijzen tussendoor. In het jaar 2012 waren ze het eerste bedrijf in Burgenland die drievoudig landskampioen werd met Zweigelt Reserve 2009, Blaufränkisch Hochberg DAC 2009 en Merlot Reserve 2009.
In 2014 werd de Zweigelt Reserve 2012 landskampioen met de Merlot en St. Laurent als tweede eindigend in hun klasse. Dit zegt genoeg…..

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0