In een tijd waarbij het steeds belangrijker is dat onze kinderen in een goed en gezond milieu opgroeien, staat bij ons familiebedrijf de bescherming van de natuur dan ook op de eerste plaats. Niet alleen omdat we moeten leven van wat de aarde ons brengt maar ook zijn we van mening dat smaak gemaakt wordt door de natuur zelf. Én we zien het als onze plicht hier ook voor de toekomstige generaties voor te zorgen, aldus Reinhard Herzinger.

Wat moet men hier nog meer aan toevoegen…..

In Nussdorf in het Traisental, heeft de gezellige familie Herzinger 11 ha. aan wijngaarden. Het bedrijf wordt door Reinhard Herzinger geleid maar zijn zoon Ing. Andreas Herzinger is verantwoordelijk voor de keldervoering. Onlangs heeft Andreas de bedrijfsvoering overgenomen.

Al sinds 4000 jaar staat Nussdorf bekend om zijn ketelligging en zijn milde klimaat. De wijnbouwtraditie van deze regio is terug te voeren naar de tijd van de Kelten. De steen- en rotsachtige ondergrond van de lössterrassen zorgen ervoor dat de druiven een natuurlijk volle kruidigheid krijgen. Milieubewust werken in de wijngaarden is voor het familiebedrijf net zo vanzelfsprekend als een schone werkomgeving bij het persen van de druiven met uiteraard 100% controle over de vergisting.
Koele nachten en hete dagen maken niet alleen de druiven bijzonder smaakvol maar ook hun fruit. Naast het wijnmaken is er ook plaats voor fruitteelt.
In het aangesloten fruitteeltbedrijf maken ze van hun zelf geteelde fruit een uitstekende aanvulling: likeuren en destillaten vanaf het jaar 1900 ongeveer.
Het succes begon echter pas op het moment dat vader Reinhard het bedrijf overnam. Zijn Schnäpse van abrikoos, framboos, lijsterbes en gele Poir William overtuigen tot op de dag van vandaag de liefhebbers vanwege hun uitzonderlijke milde afdronk en het fruitige karakter. Zelfs in de destilleerderij wordt bij voorkeur hand geplukt fruit verwerkt.

Tevens worden ook de vruchtensappen, confituren en ingelegd fruit herhaaldelijk in vakbladen geprezen vanwege hun fijne fruitige edele karakter.

herzinger
Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0