Het wijngoed van de familie Nittnaus ligt in Gols, de grootste wijnbouwgemeente van Oostenrijk en behoord tot de regio Neusiedlersee.
Als sinds 300 jaar produceert deze familie wijn. In 1986 namen Hans en Christine het wijngoed van de ouders over en verzorgen de druivenstokken behoedzaam met veel liefde en streven naar perfectie. Het pannonische klimaat met zijn droge, hete zomers en koude winters zorgt voor een lange groeiperiode. De hoge luchtvochtigheid en de optrekkende mist in de herfst bevorderen hier de ‘edele rotting’ (bothritis cinerea): de basis voor zijn Beerenauslese en Trockenbeerenauslese.

Het wijngoed bestaat uit ongeveer 30 ha. en zijn in en rond Gols gelegen, ten oosten van de Neusiedlersee. De löss- en leembodem samen met zand en grind met een diepe laag van humus zorgen voor een breed assortiment wijnen. Van krachtig rood naar wit en dessertwijnen.
Om de beste kwaliteit te bereiken is veel arbeid nodig in zowel wijngaard als kelder. Gezonde druivenstokken zijn de belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van kwaliteit. Beperking van het aantal druiventrossen, goed snoeien, loofwandbeheer en handmatige oogst zorgen ervoor dat die kwaliteit bereikt kan worden.

Nittnaus

Met ingang van 2010 produceren ze ook de witte- en rode wijn: de Leithaberg DAC Reserve. Beide wijnen zijn afkomstig van de westzijde van de Neusiedlersee. Het zijn excellente bewaarwijnen met de Leithaberg DAC status wat aangeeft dat het een hoge kwaliteit heeft en gebiedstypisch is.
Voor het voortbestaan van het bedrijf is gezorgd, beide zonen Andreas en Hans hebben de wijnbouwschool afgerond en werken mee in het familiebedrijf. Met hun eigen lijn en etiket “Young Nittnaus Experience” laten ze zien dat ze op de goede weg zijn en hun eigen inbreng hebben…..

Elke fles van het echtpaar Nittnaus heeft een herkenbaar logo: een gestileerde geometrische druiventros, wat tevens staat voor innovatie en kwaliteit.
De afzetmarkt ligt grotendeels in Oostenrijk maar ook heeft het zijn weg gevonden naar de gastronomie en particulieren. De export is voornamelijk naar Duitsland, USA, Denemarken, Zwitserland, Maleisië en Canada en natuurlijk Nederland niet te vergeten.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0