Als wijn feest voor de zintuigen wordt…

Al in 1931 stichtte Alfred Fischer senior het wijngoed en tot op de dag van vandaag is het familiebezit. Zoon Alfred jr. nam im 1965 de bedrijfsvoering over en sinds 1998 zijn de zonen Alex en Thomas ook bij het bedrijf betrokken.
De naam Weingut Alfred Fischer staat niet alleen garant voor kwaliteit maar ook voor een traditionele manier van wijn maken. Door positieve impulsen en innovatieve vermogens van de zonen Alex en Thomas blijft deze traditie dan ook met de tijd meegaan.

Het wijngoed omvat ca. 12 ha. aan wijngaarden en ligt in de gemeente Stöttera dat deel uitmaakt van de wijnregio Neusiedlersee-Hügelland. Deze regio ligt naar het zuiden gericht, ten westen van de Neusiedlersee en heeft een zeer mild klimaat met maar liefst meer dan 300 dagen zon per jaar. Tevens kenmerkt deze regio zich door de zeer voedingsrijke bodemsoorten, die elk jaar weer prachtige wijnen opleveren.

De basis van de topkwaliteit van de rode en witte wijnen van het wijngoed is de zorgvuldige selectie en het behoedzaam verwerken van de druiven
Al van oudsher streeft men ernaar om uit elke jaargang de beste wijnen te produceren.

Fischer

De ervaring en inzicht van meer dan 80 jaar traditionele wijnbouw, gecombineerd met de toepassing van de modernste keldertechniek, levert elk jaar edele wijnen op, die ver over de grenzen van Oostenrijk en Europa door wijngenieters en liefhebbers gewaardeerd worden.

De stijl en de hand van de wijnboer geven elke wijn zijn persoonlijkheid en karakter. De top kwaliteit van de rode- en witte wijnen wordt tevens gewaarborgd doordat wijngoed Alfred Fischer is aangesloten bij het kwaliteitskeurmerk codex VINUM Rosalia, dit staat voor hoge kwaliteit en gebiedstypische wijnen. Negen wijnboeren uit dezelfde streek zijn bij deze codex aangesloten.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0