Wat maakt oostenrijkse wijn mede bijzonder: de oostenrijkers zelf!
Elke wijnproducent uit ons assortiment heeft zo’n kennis, ervaring en passie voor hun product dat dát alleen al de wijn bijzonder maakt.

De kleine familiebedrijven zijn al generaties lang bezig met het perfectioneren van hun wijnen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel kennis en vaardigheden van wijnbereiding van generatie op generatie werd doorgegeven en de passie kregen ze dus van huis mee.
Daarbij hebben de Oostenrijkers een diep respect voor de natuur. Niet minder dan 16% van al het agrarische land en meer dan 25% van alle wijngaarden worden biologisch gerund en dat aantal neemt alleen maar toe.

Als men de Oostenrijk vergelijkt met de Nieuwe Wereld streven de Oostenrijkse wijnbouwers ernaar om het karakter van de druif zo puur mogelijk in de smaak van de wijn tot uidrukking te laten komen. Van veel opsmuk moeten ze niet veel hebben. Zo zal bijvoorbeeld een Chardonnay bij voorkeur niet op houten vaten gaan, dat bezoedelt de zuiverheid van het sap. De kunst zit hem juist in de wijngaard, die geeft de druif het karakter mee, de juiste druif bij de juiste wijngaard. Puurheid en terroir staan bovenaan. De Nieuwe Wereld kijkt voornamelijk naar wat de consument wil en plant hier ook naar aan.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0