Het speciale microklimaat en de vele zonuren geven wijnen uit de regio Neusiedlersee een heel eigen bijzonder smaak. Uit handmatig geoogste, zongerijpte druiven produceren de gebroeders Szigeti uit Gols sinds 1991 uitsluitend kwaliteits Sekt en Frizzante.

De methode Traditionelle zorgt ervoor dat uit eersteklas basiswijnen uitzonderlijke Sektspecialiteiten gemaakt worden. Door de lange tweede vergisting op fles ontwikkelt de Sekt een heel verfijnde mousse van hoge kwaliteit, te vergelijken met de beste Champagnes. Voor de laatste touch is de dosage verantwoordelijk die voor de afronding van de smaak zorgt. Voor de dosage worden alléén Prädikatsweine gebruikt dus op natuurlijke basis geproduceerd. Zo ontstaan natuurlijke bijzonder fruitige Sekts en Frizzantes met een soorttypisch karakter.
Ook dit is een familiebedrijf. De gebroeders Norbert en Peter namen het bedrijf in 1991 van hun ouders over en koppelden de eeuwenoude kennis van het Champagne maken en bottelen aan de allernieuwste technieken en ideeën.
Sinds die tijd is het produceren van Sekt harde serieuze arbeid, in de wijngaarden maar ook in de kelder. Norbert is de Keldermeester en Peter is verantwoordelijk voor marketing en verkoop.

Szigeti

De basisfilosofie is dat alleen de beste inheemse kwaliteitswijnen gebruikt mogen worden voor hun Sekt. Door de vele zonuren in het pannonische oosten van Oostenrijk worden de druiven volledig rijp en krijgen een hoge kwaliteit. De charme van de druivensoort proef je als het ware terug in de Sekt. Ze zijn aromatisch en bijzonder fruitig met een aangename mousse.

De Sekt van huize Szigeti is hoogstaand en de gebroeders Szigeti werden al vaker onderscheiden bij internationale beoordelingen. Ook de beste wijnhuizen van Oostenrijk laten hier hun Sekt maken. Over smaak valt niet te twisten de kwaliteit proef je.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0