Tegenwoordig zijn wijnproeverijen erg populair, niet alleen een gezellig uitje met vrienden, vriendinnen of familie maar ook om wijn te ontdekken en vooral te genieten.
Zoals iedereen weet valt over smaak niet te twisten, maar wat is uw smaak? Met een van onze proeverijen leert u uw eigen smaak kennen, u leert wijn-spijs combinaties maken en niet onbelangrijk: u leert genieten van wijn!

Tijdens zo’n proeverij bent u in een kleine groep (max. 12 personen) samen bezig. Na een korte kennismaking krijgt u algemene uitleg over de proeverij en gaat u er ook daadwerkelijk mee aan de slag: samen proeven en ervaringen delen. Er worden 8 tot 12 wijnen ingezet, altijd vergezeld met water, brood, diverse kaas- en vleessoorten.
Onze wijnproeverijen zijn heel divers en een ieder kan deelnemen bij de proeverij die het beste bij hem past.

Bent u geïnteresseerd in een gezellige proeverij of een wijn-spijsavond met vrienden of kennissen dan kan dat natuurlijk.
Bel 06 17787540 of mail naar info@wijnenoostenrijk.nl dan bespreken we de mogelijkheden

Onze standaard proeverijen:

Passie voor wijn
Wat is wijn? Hoe wordt hij gemaakt? Hoe en wat proef je? Beoordeling van het uiterlijk, de geur en kwaliteit van de wijn….
Men leert stap voor stap wijn ontdekken, proeven en smaken onderscheiden met behulp van proefformulieren. Met deze kennis kunt u straks een betere keuze maken uit de verschillende wijnen en u kunt uw kennis gemakkelijker uitbreiden omdat u de wijn beter kan beoordelen en niet onbelangrijk welke wijn u lekker vindt

Kennismaking Oostenrijk 1
Dé manier om wijnland Oostenrijk te ontdekken: aan de hand van uitleg, korte filmpjes én natuurlijk het proeven van diverse wijnen, wordt het Donaugebied (o.a. Wachau, Wagram, Traisental etc.) en Weinviertel besproken. Door veel te proeven en interactief bezig te zijn, leert men deze gebieden met hun inheemse druivensoorten goed kennen.

Kennismaking Oostenrijk 2
Dit gebeurt op dezelfde wijze, als kennismaking Oostenrijk 1, maar dan wordt in deze proeverij besproken: Burgenland, Steiermark, Kärnten en (natuurlijk) al het lekkers van de Neusiedlersee. Zo zal u onder andere ook ontdekken dat uit deze streek prachtige rode wijnen komen…

Themaproeverijen
Bij deze proeverijen staat een thema centraal. De thema’s kunnen heel divers zijn: op druivensoort, op wijngebied maar ook seizoensproeverijen zoals wild, asperges etc. Bij de seizoensproeverijen worden de wijnen vergezeld met diverse culinaire hapjes gelet op wijn-spijscombinaties.
Heeft u of een van uw vrienden zélf een bepaald thema schroom niet en laat het me weten!

Masterclass
Enkele malen per jaar wordt een van onze wijnproducenten uitgenodigd als spreker en laat u kennis maken met zijn producten. Tijdens deze speciale, uiterst gezellige wijnavonden leert u het verhaal achter de wijn en heeft u de mogelijkheid vragen te stellen. Deze avonden zijn altijd snel volgeboekt dus reageer snel.

Voor verdere informatie en data verwijs ik u naar de agenda.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0