De Grüner Veltliner staat met 35% staat nóg bovenaan de lijst van witte wijnen. Voor de rest worden met name de inheemse druivensoorten gebruikt. Deze unieke druivensoorten behoren tot het stukje authentieke wijncultuur van het land.
Behalve de Grüner Veltliner als inheemse soort nemen Zierfandler, Rotgipfler of Welschriesling gestaag toe en maken deel uit van de rest van de witte wijnen.

In Oostenrijk zijn 22 witte- en 13 rode druivensoorten toegestaan voor het maken van Qualitätswein.
De unieke inheemse druivensoorten spelen een belangrijke rol in Oostenrijk.

Oostenrijk produceert overwegend witte wijnen: zo’n 65% van de totale productie is wit. De meeste witte wijnen zijn droog, maar er worden ook (edel)zoete wijnen op wereldniveau geproduceerd. De Grüner Veltliner staat met 35% staat nóg bovenaan de lijst van witte wijnen. Voor de rest worden met name de inheemse druivensoorten gebruikt. Deze unieke druivensoorten behoren tot het stukje authentieke wijncultuur van het land.
Behalve de Grüner Veltliner als inheemse soort nemen Zierfandler, Rotgipfler of Welschriesling gestaag toe en maken deel uit van de rest van de witte wijnen.

Het rode wijn aandeel is de laatste 10 jaar verdubbeld en maakt 30% van het totale druivenoppervlak uit. Prachtige rode wijnen van onder andere Zweigelt, Blauer Wildbacher, Sankt Laurent en Blaufränkisch zijn de inheemse soorten, variërend van fruitig naar zeer krachtige bewaarwijnen. De wijnbeschrijvingen van iedere soort kunt u vinden onder producenten.

Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0