Elisabeth, opgegroeid in het wijn- en fruitteelt bedrijf van haar ouders in het Traisental, studeerde af aan de “Höhere Bundeslehr- und Versuchsanstalt für Wein- und Obstbau in Klosterneuburg”. De grootste passie van Elisabeth Hausgnost is wijn (natuurlijk buiten man en kinderen). Na diverse jaren werkzaam te zijn geweest in het internationale wijnbouw gebeuren, besloot zij in 2007 haar passies te bundelen in het starten van een eigen vinotheek “Wein und Genuß” in haar woonplaats Guntersdorf in het Weinviertel.
Naast zorgvuldig uitgekozen wijnen uit geheel Oostenrijk en enkele speciale internationale wijnen, verkoopt zij ook Sekt, Vruchtensappen, Olijfolie, Aceto Balsamico, Chocolade, Jam, Pesto, Chutneys, Pasta’s, Glazen en wijn accessoires, en organiseert ze wijnseminars, proeverijen etc.

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat een van haar wensen, het maken van ‘een excellente Grüner Veltliner Weinviertel DAC’ uit Gundersdorf aan haar assortiment werd toegevoegd.
In de wijde omgeving van haar woonplaats was echter deze wijn, die aan haar hoge eisen moest voldoen, niet te vinden. Vandaar dat Elisabeth Hausgnost op zoek ging naar een wijngaard waar ze zelf de hand aan kon leggen. De keuze viel op een wijngaard van de jonge wijnboer Reinhard Fleischmann. Deze wijngaard is gelegen op een zuidwest helling richting Jetzelsdorf. Reinhard was snel overtuigd van het project en samen begonnen ze de 15 jaar oude druivenstokken te cultiveren.

De bijna verroeste snoeischaren werden te voorschijn gehaald en elke stap in het arbeidsproces werd gezamenlijk uitgevoerd. In de persoon van de vinoloog Franz Stift uit Röschitz werd eveneens een enthousiaste partner voor het project gevonden. Bij de oogst waren ook de kinderen van Elisabeth van de partij. Katharina, als druiven plukster, en Stefan als kwaliteitscontroleur (hij heeft 3 uur lang alleen maar druiven geproefd). Omdat de wijn het resultaat is van de samenwerking van drie personen, kwam tijdens de oogst het idee om de wijn eenvoudig weg “Mitanaund” (= miteinander) te noemen.

Welke wijn u drinkt is een kwestie van smaak maar waar u de wijn koopt is een kwestie van vertrouwen (Elisabeth Hausgnost)

Hausgnost
Neem contact op

Laat een bericht achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst.
0